Projecten

Smart Horticulture Academy

Tuinbouwbedrijven willen datagedreven worden, maar hebben onvoldoende kennis in huis. Er is een tekort aan jong talent met verstand van planten én verstand van projectmanagement, ICT en data analyse. Berenschot organiseert een traineeship van een jaar voor pas afgestudeerden, waarin we ze een jaar lang opleiden tot data analist (een dag per week) en inzetten op projecten bij leden van het Netwerk Smart Horticulture.

Smart Horticulture Leergang

Uit onderzoekblijkt dat veel ondernemers aan de slag willen met data, maar dat het nog ontbreekt aan praktische en theoretische kennis. Het Netwerk Smart Horticulture organiseert een specifieke leergang van en voor tuinbouwondernemers en biedt die marktconform aan. Bij voorkeur kiezen we voor een praktische aanpak, waarbij deelnemers direct met data uit hun eigen bedrijf aan de slag gaan.

Autonome Kas

Nieuwe technologieën openen de deur voor een scala aan mogelijkheden, met als einddoel een autonome kas. Dit is een toekomstbeeld waar zowel telers als toeleveranciers, onderzoekers en netwerkers zeer veel belangstelling voor hebben. Bovendien zijn zij allen nodig om dit toekomstbeeld werkelijkheid te laten worden. Het idee is concreet aan de slag te gaan met R&D-projecten en testen in de praktijk, de kas.